keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

lännenratsastusvalmennus

Tänään valmennuksessa oli trailharjotuksia. Aloteltiin ratsastamalla taas hevoset pehmeiks ja myötäähän sekä jumpattiin ravissa. Tänään oli myös katsojia paikalla, Outi & Nelli sekä Taina. Ratsukot oli Suvi&Laki, Teija&Tatu ja minä&Taru. Heti alkuverkassa huomasin, että satula liikkuu taas liikaa eteen. Eli kaari on liian leveä. Yritin siirtää satulaa takaisin oikealle paikalle, mutta jo pienen ravipätkän jälkeen se liukui taas eteen. Menin kuitenki valmennuksen loppuun, mutta tiedossa on siis kapeamman kaaren hommaus..Piru ku menin vuosi sitte myymään sinisen kaaren pois :/ Nyt se olis tarpeen, noh pitää tehdä reissu Saariselle :)

Sain Merviltä lainaan länkkärikannukset, joiden käyttöä harjoiteltiin paikallaan ja sitten liikkeessä. vähän ne harotti alussa ja käytin niitä aivan liikaa. Joten piti keskittyä pohkeiden käytössä siihen, ettei käännä kantapäätä sisälle päin vaan painaa jalkaterä suorana pohjetta.

Ensimmäinen harjoitus tehtiin puomien avulla. Mervi laittoi neljä puomia noin 1,5 metrin välein keskelle kenttää. Tarkoituksena oli ratsastaa 2 puomin väliin, pysähtyä istunnalla, seistä paikallaan hetki, vaatia hevosta myötäämään ja lähteä liikkeelle. Ensin tämä tehtiin siis käynnissä. Kun harjoitus alkoi sujua käynnissä, siirryttiin raviin. Eli ravissa puomien väliin, pysähdys, paikallaan seisomista, myötäys ja takaisin raviin. Jos hevonen ei heti pysähdy pelkällä istunnalla, laitetaan se peruuttamaan, sitten seisotaan paikallaan, myödätään ja takaisin raviin.

Seuraava harjoitus oli käynnissä samoilla puomeilla. Ratsastettiin puomien välistä ja pysäytettiin puomien toiseen päähän, peruutus takaisin lähtöpaikalle, seistään paikallaan, vaaditaan myötäys ja takaisin liikkeelle. Peruutus piti alottaa jalkojen siirrolla eteen ja istunnalla, jos se ei tehonnu, sitte vasta ohja. Ohjalla piätetään ja kun hevonen ottaa askeleen taakse myödätään, jalat pysyy edessä. Kun tämä homma on hoidossa siirryttiin raviin. Eli puomien väliin ravissa, pysähdys, peruutus, paikallaan seisomista ja siirtyminen raviin.

Viimeinen harjoitus oli sidepass. Ratsastettiin käynnissä lyhyeltä sivulta pitkälle sivulle suoraan "päin aitaa". Ulkopohkeella väistätetään ja hevonen pitäisi väistää suorana ja astua jaloilla ristiin yli. Tarulta vaadittiin aina vain pari askelta suorana väistöä. Aluksi Taru venkoili, mutta pohje jäi kylkeen väistättämään niin kauan, että tamma hoksas mitä vaadittiin. Melko banaanina tamma aluks meni, mut pari kertaa meni molempiin suuntiin hyvin, se riitti.

Taru sai Merviltä tilatun kuolainlenkin ja puhuttiin valmennuksen jälkeen lännensatulasta, jonka hankinta kutkuttaa koko ajan enemmän ja enemmän...

Kuvia tämän päivän valmennuksesta löytyy Outin kuvasivulta.

2 kommenttia:

  1. Sulla on nyt hyvä tahti päivittämisessä!
    Mutta valmennusten jälkeen onkin hyvä kirjoittaa ylös mahdollisimman pian, muutan ne unohtuu! On sitten hyvä itsekin vielä ajatella asiat uudelleen, kun kirjoittaa ne ymmärrettävään muotoon :D

    Tarussa kyllä positiivinen muutos näkyi ilmeessä!

    VastaaPoista
  2. Joo, mulla just se vika, että unohan osan jutuista mitä pitäs kirjottaa jos se venyy. HUomaa aina kirjoittaessa, miten ongelmat olis voinu välttää, tai tehä toisin..

    On se hyvä, että muutkin näkee muutoksen Tarussa :) ei oo vaan omassa päässä ;)

    VastaaPoista