perjantai 1. huhtikuuta 2011

Kohti kevättä

Viime päivityksestä on taas vierähtäny hetkinen. Taru on ollu puolivuokrattuna kaverilleni, joka on liikutellu tammaa mun apuna. Taru sai uuden tallikaverin Näkkärin lähdettyä treeniin. Uusi kaveri on 20-vuotias suomenpienhevostamma Miska. Kivan oloinen, ponikokoinen pirteä vanhus. Tammoista on tullu hyvät kaverit :)

Eilen oli länkkärivalmennus, tunnilla mukana Tarun ja mun lisäksi oli Suvi ja Laki sekä Tatu ja Teija. Marjo tuli Miskan kans meidän valkun jälkeen harjoitteleen maasta käsin. Verryteltiin ensin käynnissä, ratsastettiin hevoset pehmeiks. Ai niin joo ja meillä oli Tarun kans käytössä upouudet länkkäriohjat, made by Saarinen Matti :) Sain sittenkin mustat, pitkät länkkäriohjat! Aloteltiin käännösharjotuksilla, kentälle 6 pönttöä, joiden ympäri tehtiin käännöksiä. Yrityksenä käyttää pelkkiä ohjia, mutta aluks mun piti ainaki käyttää myös ulkopohjetta. Lopuks meni sitte jo pelkällä ohjalla. Ravissakin toimi ihan hyvin. Nyt vaadittiin jo myötäyksiä enemmän ja pitempään. Olin tähän asti unohtanut ihan pohkeen käytön ja käyttänyt vain ohjaa...Nyt piti siis muistaa ensin pohkeet ja sitte vasta ohjat. Tarulla on se ongelma, ettei se jää myötäykseen vaan käyttää pikasesti päätä alhaalla ja nostaa sen heti ylös. Tämä johtuu siitä, etten oo käyttäny pohkeita, eli se takaosan alle ratsastaminen on jääny kokonaan pois eikä tamma voi sillon täysin myödätäkkään...eli siis ihan oma moka :/ Heti pohkeella alleratsastamisen (voiko tuollasta termiä käyttää?!?!?) jälkeen tamma jäi pitempään myötäykseen ja oli heti paljon parempi :D

Tässä siis vaaditaan enemmän myötäystä ja etupäätä pehmeeksi. Ja voihan vitsi satula liikkuu taas liiaksi eteen.... :/ pitää muistaa mitata säkä , onko väärän levyinen kaari..

Nyt jo toimii paremmin, kunhan muistaa pohkeet :)

Käännösharjoituksia ja tamma meinaa painua ihan liian alas edestä.

Nyt säädetään! ja mihin mun ulkopohje on menossa!?!
Tämä ongelma voi myös olla sen tulosta, etten ole itse kerenny paljoakaan ratsastaa tammaa nyt kuukauden aikana. Kaverini on hoitanut sen, joka ei ole käynyt länkkärivalmennuksessa, eli voi olla että ratsastaa tammaa erilailla kuin minä. Mutta nythän minulle on vain ja ainoastaan aikaa paneutua tammaan, kun työt loppu :)

Seuraava harjoitus oli väistöjä. Tarulla ei viime kerralla toiminu lainkaan sulkujen kautta väistöjen teko. Se on ihan tunnoton kyljistään, eikä siis todellakaan väistä takaa. Vetää etupään sellaselle sykkyrälle, mutta takapää tulee vaan suorana perässä :/ Nyt tehtiin ihan pienellä ympyrällä väistöjä ja Mervi avusti maastakäsin mun pohjetta. Jalkavoimat ku ei oikeen riitä tämän matamin väistättämiseen. Valkun lopuks Mervi meni itse Tarulla, laittoi länkkärikannukset ja kipusi selkään. Herätteli Tarun kylkiä ja väistihän se. Näytti miten voin itse harjotella; ensin pelkkä pohje, jos ei toimi niin sitten kannus avuksi. Kun tamma väistää, heti paine pois. Ei vaadita vielä hirveitä, kunhan astuu takaa ristiin molempiin suuntiin. Lopuksi Mervi näytti miten voin maasta käsin tehdä samaa väistöharjotusta. Peukalo avuks ja tamma väistöön. Peukalo ajaa siis pohkeen/kannuksen vaikutuksen. 

Väistöjä Mervin avustuksella.
Lisää väistöjä....

3 kommenttia: