perjantai 25. syyskuuta 2009

vääntöä pellolla

Nyt oli aika pistää tamma vähän rullalle ja pakettiin ;) Otin taas sampparin mukaan ja läksin tamman kans pellolla pyöritteleen ja taivutteleen. Ei Tarua ny oikeen se kiinnostanu, vaan pööpöili jokea, jouhtenia ja ruunia tallilla. Siirryin jokivarteen ja sielä kuunteli vähän paremmin. Ekaks käynnisä siirtymisiä ja ympyröitä ja niitten pienennyksiä...sitte ravissa samanlaisia ja lopuks vähän aikaa rentoa (siis yrittää kaikkensa) laukkaa isolla ympyrällä molempiin suuntiin. Toinen puoli tosi jäykkä ja meinaa kaatua ja oikoa ympyrää :/ oma vika ku ei oo tullu jumpattua tarpeeks tammaa maastoilun lisäks 8)

Pisti tamma pienen rodeoesityksenkin pystyyn laukkaympyrällä ku vänkäs ja vänkäs nii pikkusen näpähytin raipan päällä sisäjalkaan :D Pisti pään alas ja sitte mentiin vähän matkaa selkäköyrysä ja kaikki jalat yhtäaikaa erisuuntaan :) Onneks oli tuo samppari niin ei saanu ihan maahan asti päätä, selässä pysyin ja ei muuta ku laukkaympyrä uusiks ja tällä kertaa ilman minkäänlaisia vinkehiä :) Tää tapaus tarvis varmaanki ne seinät ympärille että suostuu kunnolla yhteistoimintaan, sen verran ruunat veti puoleensa...:)

Loppuverkaks rentoa ravia ja iiiiisoja ympyröitä pitkin peltoa ilman sampparia. Sitte tuli melkosen kiire tammalle tallia kohti, niin tehtiin sitte vielä pysähyksiä ja pieniä voltteja.

Taru vielä vajaaks tunniks tarhaan loimi päällä ku ite siivoskelin karsinaa ja tein ilta-askareita tallisa. Kerkesin ottaa tamman sisälle ja ruokkia sen ennenku Sari tuli tallille. Huomena olis tiedosa maastoilua ilman sampparia...

3 kommenttia:

  1. Joko sä kohta tuut Sieviin valmennukseen =)

    VastaaPoista
  2. Emmie vielä tohri :) Ajatuksisa on, mutta ku tuo kuljetus on vähän onkelma....Merja kyllä lupas ehkä vielä kesäkeleillä lähtä kuskaahan..muuten ei kyllä onnistu..pitäis kyllä saaja ammattiapua tuon satulan kans, ku mikään ei tunnu nyt hyvältä...hihkasin jo vähän liian aikasin, ku vieläkin satula liukuu liian eteen..nyt tilattuna on liukuesteromaani ja ohuempi satulahuopa, brodeerauksella tietenki ;)

    jospa sitte vihtis lähtä valmennukseenki ku ei tarvi sen kans enää tapella :)

    VastaaPoista
  3. Niin tai kun tuut valmennukseen, niin saat asiantuntevaa apua, mitä mieltä muut, esim. valmentaja on =)

    VastaaPoista