keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Alkuviikon tapahtumia...

Maanantaina Tarulla oli vapaapäivä oman väsymyksen vuoksi. Tiistaina kävin rauhallisella lenkillä vanhallatiellä noin 10km. Tuuli melkosesti oli vähän tamma pööpöilypäällä ;)

Ongelmia satulan kans :/ Mikään ei nyt tunnu olevan tarpeeksi hyvä. Jos pistän leveän kaaren; satula liikkuu sivusuunnassa, ja jos kokeilen kapeaa kaarta, luisuu satula liian eteen. Olen kokeillu erilaisia kaaria yhdistellen niitä erilaisten huopien, teddyromaanien ja takaakohottavan romaanin kans. Satula on vähän liian takakenossa, joten sitäkin pitäisi saada nostettua... huoh.... ehkä olen itse vain liian kriittinen, nyt kun kerta aloin sen kanssa värkkäämään...

Keskiviikkona pistin keskimmäisen kaaren satulaan ja pelkästään satulahuovan ja takaakohottavan romaanin ja JIPPII se toimii !!!!! Nyt ei tarvitse vähään aikaan värkätä, jos ei tamma sitte satu lihomaan tai kovasti laihtumaan :) Vielä satula ehkä saisi olla enemmän takaa korkeammalta, mutta tämä on jo paljon parempi kuin aikaisemmat viritelmät.

Lähdin sitten Tarun kans pitkälle maastolenkille metsäteille Sarin ja Mirvan mennessä ruunilla kovempaa vanhallatiellä. Pistin Tarulle sampparin vähän löysemmälle kun normaalisti ja alas mahavyöhön kiinni. Huomasin vasta lähettyä että tupot jäi korvista pois..mut eihän tuo näyttänyt tammaa haittaavan vaikka tuulikin melko kovasti :) taidan nyt jättää ne kokonaan pois, koska ei paljoakaan äänistä enää välitä.

Metsäautotie oli melko hyvässä (eli siis kivettömässä) kunnossa ja sielä pystyi jopa ravailemaankin melko pitkiäkin pätkiä.. Rauhallista tahtia mentiin mitä nyt välillä jokin asia pelotti valtavasti. Kuten turvesuoaukiolla oli 2 tooooosi isoo turve kasaa, joiden vieressä paljon traktoreita ja rekka sekä kaikista pelottavin tuuliviiri, joka kilkatti ja rapisi tuulessa...Siinä kohtaa seisoskeltiin ehkä 10 minuuttia ja sitte mentiin aivan tien toista reunaa äkkiä ohi :D on se vain hauska tamma...:)

Välillä puskista lehahti lintuja ja niitä piti sitte vähä säpsähellä, niin joo ja hirvien tähystystornit oli kans taas kerran vähän pelottavia :) Sen siitä saa kun menee paljon ruunien kans yhteisillä lenkeillä niin sitten yksin ei tohita mennä ollenkaan.. Hyvin tamma meni kuitenkin paria loikkaa lukuunottamatta :D Tallille kiersin sitten Tommin peltojen kautta, ku naapurit jylläs jyväkuormien kans kuivaajalla..

Tallilla varusteet pois ja vohveliloimi niskaan ja tarhailemaan vähäks aikaa. Oon koko kesän ihmetelly mikä ihmeen pinttyny tapa Tarulla on kusta joka ikunen kerta käytävälle...Tänään sitte hokasin, että Torpallahan ne on menny tunnin jälkeen aina suoraan karsinaan hoidettaviks ja saanu sielä vapaasti kusta :D Meillä hevoset hoidetaan ja satuloidaan käytävällä ja karsinat on niitten omaa valtakuntaa :D Ei Taru taida tottua tähän uuteen tapaan ollenkaan...:)


Huomenna torstaina Taru pitää vapiksen ku olen iltavuorosa, mut perjantaina ja viikonloppuna ois sitte taas ehkä vähän koulunvääntöä pellolla ja maastoilua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti