sunnuntai 30. lokakuuta 2011

valmennus

Tammuska on ollu ny pari viikkoa melko helpolla omien kiireiden ja sairastelun takia.. Eilen lauantaina kävin juoksuttamasa tammaa pellolla liinasa ja rehän innostu ja revitteli välillä melko riehakkaasti :D

Tänään sunnuntaina oli vuorosa valmennus. Ja eilisen käyttäytymisen perusteella ei toiveet ollu kovin korkeella! Merja tuli kahen maissa ja käytiin pesemäsä tamman jalat pihalla letkulla nii saa kunnolla puhtaiks.. tammahan otti hepulit ku avasin hanan pannuhuoneessa ja letkusta suihkus vettä..oli Merjalla piteleminen :/ noh saatiinhan jalat puhtaiks ku mie pidin tammaa ja Merja pesi :)

Tamma meni taas hienosti koppiin ja lähettiin kohti Kleemolaa. Mulla lievästi epäluuloset kuvitelmat tulevasta valmennuksesta..Aluks tamma korskas meneen ku mikäki keskenkasvunen varsa..valmentaja otti tamman vähäks aikaa ja pisti sen ojennukseen...mut voi itku mikä epävarmuus mulle tuli ku kattelin tammuskaa, tuntui että se oli täysin palannu takas "vanhaan" :( tamma nakkeli valmentajalle etustaan ku pistettiin peruttaan..vähän aikaa ne siellä kentällä kiersi kehää ja sitte valmentaja toi tamman mulle rennompana ja taas omana itsenään..aivan ku tammalla naksahtas aina eri vaihe päälle..

Mut nyt päätin että me lähetään täsä pikinmiten pyöröön Merville! Eihän tästä tuu mitään, että tamma käyttäytyy kotona ok ja sitte muualla rällää miten sattuu.

Valmennuksesa tehtiin aluks neljän törpön ympärillä käännöksiä pelkällä ulkopohkeella. Tammasta huomasin heti alussa ettei olla vähään aikaan tehty mitään maastoilua vaativampaa..P**hana pitäs saada joku hiekkapohjanen kentän tapanen paikka misä vois vääntää välillä, pellot on liian märkiä ja liukkaita, joten toivon että tulis lumi äkkiä maahan ja sitä tulis kans sitte sen verran, että sielä pysyis pystysäkin..

tehtiin siis noita käännöksiä molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa. Sitte olikin lopputunnista laukan aika. Yritettiin laukata neliöllä kentän toisesa pääsä ku toinen ratsukko harjotteli toisesa. Mut vasen laukka oli tosi vaikee, ei pysyny yllä ja mun ratsastus oli tosi RUMAA!! voi että mua potutti! :/ Otettiin käynti välillä ja ratsastin sielläki tammaa enemmän muotoon ja etupäätä keveemmäks. Siinä huomas kuinka painava pää suokkitammalla voi olla. Piti melkeen suorilla käsillä nostaa tamman päätä ylemmäs samalla ku ajo pohkeilla takapäätä töihin..huhhuh siinä tuli hiki!

Lopuks otettiin vielä oikea laukka ja se pysy paljon paremmin yllä, mutta ei me vielä neliölle taivuta...ainakaan laukassa :/ Noh, sitä ei olla pystytty oikeen harjotteleen ku ei oo soppelia paikkaa misä tohtis laukata ympyrällä. Mut pitää yrittää juoksuttaa tammaa enemmän liinassa, jossa tohtii antaa laukata. Oikeeta laukkaa ei tarvinu ku pari kierrosta laukata ja sitte otin ite käynnin ja annoin tamman kävellä loppukäynnin pitkillä ohjilla.

Nämä "luonne"ongelmat johtu tänään taas kiimasta, kotona en oo huomannu ruikkimista mut heti ku se näki Lakin niin kiimaoireet tuli esiin :/ Lupaan tässä ja vannon kautta kiven ja kannon ETTEN KOSKAAN ENÄÄ LAITA TAMMAA!!!! Muistuttakaa blogin lukijat mua siitä seuraavan hevosen ostossa! :) Aina saa hyvän ystäväni sanoin miettiä että milläs päällä sitä tänään ollaan..Mut jees, nyt lähetään joku päivä pyörähtään Nivalasa pyörösä ja toivottavasti saan taas uusi keinoja tamman kans. valmentajan mukaan mun pitäs olla vielä tarkempi näin vahvatahtosen ja juntin hevosen kans. Yksikin turha askel on virhe, mitään ei saa tehä ilman mun lupaa..Tämän iskostan nyt tuonne pääkoppaan!

Tällaisina päivinä ku mikään ei toimi hevosen kans, mietin usein, että miksi ihmeessä minä tuollasen juntin kans tappelen ku olis helpompiakin hevosia. Myis pois ja ostais helpomman ja kiltimmän ja rohkeamman ja osaavamman jajajaja....mut on se toisaalta niin hieno fiilis ku tämän tamman kans natsaa ja synkkaa, kuten välillä valmennuksissa on sattunu :) se on se voittajafiilis mun mielestä!! eli vielä väännetään ja väitellään ja sovitellaan ja taas väännetään...huoh... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti