lauantai 15. lokakuuta 2011

pitkä reippaampi maasto

Heräsin lauantaiaamuna vähän aikasemmin ku normisti viikonloppuna ja kävin nakkaahan tammalle ja poneille aamuheinät sisälle. Söin aamupalan ja kävin moikkaahan isosiskoa ja tätin tylleröä. Lähin tallille klo 11 maisa ja päätin tehä vähän pitemmän maastolenkin. Lähin Kannukseen päin ja aattelin kokeilla kiertää Heikinkankaan (Polvikoskenlenkki), mikä on noin 12km lenkki. Tamma lähti taas vähän hötkyillen matkaan, mut rauhottu heti ku sitä vähän enemmän ratsasti alle ja ravas pitempään hallitun hillitysti :)

Riuttasessa tammaa pelotti traktori ja paskakärry, mut ravattiin "pois alta" nii ei enää haitannu. Heikinkankaalla (kapeampi hiekkatie metsän halki) tamma välillä säpsy joten taas ratsastettiin enemmän ja tamma rauhottu. Polvikoskella sitte alko taas hätkyily, joten taas ravattiin melko pitkästi ja pitkästä lenkistä tuli paljon lyhyempi mitä aluks aattelin. Mutta nyt tuli ainaki todistettua se, että tammalla on kyllä kuntoa :) ei tarvi enää aatella, ettei tamma jaksa :D

Loppuosa Polvikosken lenkistä oli ihan kuralla ja isoja vesiputteja, mitä tamma sitte hienosti loikki yli tai kiersi melkein ojan kautta. Bootsit säästy yllättävän kuivina vain kerran yks bootsi hörppäs vettä. Heikinkankaan kierroksen jälkeen taas sama traktori ja paskakärry meni tiellä pellolla, mutta kumma kyllä pitkä ravipätkä oli vieny tammalta enimmät mehut ;) Mut vähän kyllä käyntitahti lyheni...Käveltiin koko loppupätkä ja tulin selästä alas noin puoli kilsaa ennen kotitallia. siinäkin vielä kerkes tulla joku mopoilija takaa, viitoin että hidastas ja lähin juokseen tamman kans lähimmälle tiehaaraan pellolle, mut mopo tuli ja tuli ja tuli...Hyvä että kerkesin just ja just tiehaaraan pois alta ku mopoilija kaahas ohi..Onneks tamma on sen verran oppinu, ettei tuu mun päälle. Pyysin sitä sitte vielä kuitenki peruuttamaan pari metriä ja siinä tamma sai seisoa ja rauhottua..Loppumetrit meniki sitte hyvin :)

Tamma pääsi loppupäiväks laitumelle. saa nähä kuinka rapasena tamman sieltä löydän, koska yleensä aina reippaamman lenkin ja hikoamisen jälkeen pyörii kyllä ihan kiitettävästi rapakosa :P

Huomenna sunnuntaina tammalla on vapis ja minä itte lähen opiskelemaan hevosista. Haapajärvellä järjestetään Hevosen käyttäytyminen, käsittely ja hyvinvointi -luento. Lisäksi loppupäivästä on Kari Vepsän demoja ongelmahevosten kans. Tulossa mielenkiintoinen päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti