sunnuntai 25. syyskuuta 2011

viikko 38

Viime viikko meni suoraan sanottuna perseelleen hevostelun suhteen :/ Kävin tiistaina ekalla levytankojumpalla ja sen tiesi mitä siitä seuraa kesän laiskottelun jälkeen...jalat niin jumiin, etten päässy kunnolla sängystä tai vessanpytyltä ylös..jalkajumitus veti sitte mun selän vinksinvonksin, ei ollu hevosen selkään asiaa :/

Tää viikko on taas hurahtanu melkosella vilinällä ohi... syksy on jo pitkällä ja ensimmäiset yöpakkasetkin on jo takana. Mut mulla meinaa oikeesti mennä hermot jatkuvan sateen kans :/// joka paikka on ihan kuralla, pellolla ei voi nyt mennä; hevonen painuu puoleen sääreen asti peltoon ja se on tosi liukas, pikkutarha tallin edessä on käyttökelvoton, isompi tarha alamullilasa on vähän paremmassa kunnossa, mutta rintin kohat on kans tosi vellillä :/ Tämä aika vuodesta on jokapäivästä jalkojen pesua ja varsinki nyt ku käytän noita bootseja joutuu jalat peseen tarkasti, ettei bootsehin jää hiekkaa hiertään. Nyt toivotaan siis kaikki yhteen ääneen kuivaa ja aurinkoista, lämmintä loppusyksyä, että mun tarhat ja pelto kuivuu ja sitte yhessä yössä kunnon lumipatja päälle ja soppelit pakkaset siihen päälle, että lumi pysyy maassa, nii avot!

Maanantaina kävin ratsastamassa vielä pellolla. Oli tosi tuulinen päivä ja sateli vähän väliä, joten aattelin, että käyn vain puolisen tuntia kiertämässä peltoa ristiin rastiin. Mutta niinhän sitä aina luulee ;) Tamma oli tosi hötky päällä ja ihan höyrys, säpsy ja kaikkea maan ja taivaan väliltä...hohhoijaa...tästä lenkistä tuliki sitte vähän pitempi..1,5 tuntia rauhottelin, pyörittelin, välillä menetin melkein hermoni ja sitte se yhtäkkiä rauhottu. Tulin heti alas satulasta ja talutin takas tallille. Tamma hötkyili välillä ja niinpä me tehtiin samalla taluutusharjoituksia. Joutu kyllä vähän muistuttelemaan tammaa miten se pitikään oikeesti mennä ;) mut päästiin rauhallisina ja nöyrinä kotiin asti.

Tiistaina mulla oli levytankojumppa, joten tamma sai vapaa päivän ja keskiviikko oli niin sateinen, etten vihtiny lähtiä sateeseen..mukavuuden haluinenko? no joo välillä :) Jouduin illalla kuitenki värkkäähän tamman tarhan etuaidalle sähkön, tamma oli tullu läpi ekasta rintistä ja ootteli mua päärintillä (mikä oli onneks kiinni, muuten tamma olis tullu tieten pihalla vastaan). Laitoin etuaidalle kaks sähkölankaa ja päärintille yhen ihan varmuuden vuoksi. Vein torstaina iltapäivällä töitten jälkeen tamman alamullilaan ja tamma oli heti tulossa rintistä ulos, mutta hahhahhhahahaha se sai tällit :DDDD Tää oli erävoitto mulle!! Torstaina lähin pitkästä aikaa maastoon, sain postitse uudet bootsit taakse nii pääsi taas muuallekki ku pellolle :D Ja tamma oli mielissään, johan sitä onko pellolla raadettu ;) Kävin rauhallisen, reippaan tunnin lenkin. Tamma toimi hienosti ja bootsit passas sille just! Ihan pieni hinkauma (vain karvat pois, iho ei onneks menny rikki) tuli toiseen vuohiseen, mutta se johtu liian alas laitetusta neopreenisuojasta. Seuraavan kerran pitää olla tarkempi. Perjantaina pyörittelin tammaa liinassa tallin pihalla, tein taluutusharjoituksia ja tamma kuunteli hyvin ja oli soppelin herkkä :D

Lauantai oli vapis, tamma tarhaili aamusta iltaan alamullilasa ja tamma myös pysyy oikean aidan takana, ei enää jää roikkumaan rintille ja miettimään pääsiskö sieltä jostain pois.

Sunnuntaiaamuna ku vein heiniä tammalle alamullilaan sain idean viedä sinne kuormalavan heinille. Tamma on polkenu melkosesti heinää rapakkoon. Ensimmäinen pyöröpaaliki loppu ennen aikojaan ku aina puolet satsista sotkeutuu rapaan :/ Testataan toimiiko tämä, nyt ku tammalla ei oo kenkiä eikä riimua päässä, sen ei pitäisi sotkeutua lavaan kiinni. Ainoa ongelma voi olla se, että tamma syö lavan :( tykkää järsiä puuta jos ei oo muuta tekemistä, kuten jos laitan sen toiseen isoon karsinaan tallissa ootteleen, se alkaa järsiä seinässä vanerin reunoja suojaavaa lautaa. Lauta on käsitelty tervalla, mutta se ei ainakaan hetkauta tammaa, pitää kokeilla seuraavaks sinappia, se kuulemma ei oo hevosen mieleen ;)

Tänään sunnuntaina on taas maastoilupäivä, rennon letkeää kunnon kohotusta molemmille :)

1 kommentti:

  1. "Nyt toivotaan siis kaikki yhteen ääneen kuivaa ja aurinkoista, lämmintä loppusyksyä"

    - Kannatetaan!!

    VastaaPoista