tiistai 13. syyskuuta 2011

valmennus

Meillä oli taas valmennus viime perjantaina (9.9.2011). Testattiin lännensatulaa ekaa kertaa tositoimessa ja se passas ihan nappiin Tarulle. Mervi toi vielä mahavyön ja nailoniset vastinhihnat. Tehtiin alkulämmittelyn jälkeen pujottelua kolmen törpön ympäri (niinku koirien agilityssä kepit). Ensin käynnissä ja lopuks ravissa. Ensin kahella käjellä ja lopuks yritettiin (huom siis yritettiin) yhellä. Tamma huomas aina ku tein yhellä käjellä :/ Vähän joutu pohkeilla avustaan käännöksissä aluks, mutta lopuks meni jo melko helposti tosi läheltä törppöä.

Seuraavaks laukattiin vuorotellen toisessa päädyssä isolla ympyrällä. Olin tehny tätä useasti kotona pellolla, joten tamma rupes nopeasti laskeen päätään alas. Pysy vielä tosi pieniä hetkiä alhaalla, mut sai heti luvan siirtyä käyntiin ku rentoutu. Toinen suunta oli helpompi ja siinä laukattiin vähemmän. Tauolla oli Suvin vuoro laukata Lakilla ja me jäätiin tekeen kääntymisharjotuksia toiseen päähän 3 törpön ympäri. Nyt tehtiin sitä ns. apilan muotosella radalla. Kierrettiin törppö aina sisäpuolelta ympäri, yhteensä 3 silmukkaa per kierros. Tätä tehtiin käynnissä ja ravissa. Harjotuksessa joutu käyttään Tarulla aika paljon ulkopohetta korjaavana. Pari kertaa käänty hienosti pelkällä kaulaohjalla ja sitte saiki heti vapautuksen hetkeks :)

Hyvin luisti taas valmennus ku ei ollu kiimaa sotkemassa tamman ajatuksia :)

Näitä harjotuksia tein myös kotipellolla sunnuntaina ja tamma toimi hienosti. Nyt odotellaan hierojaa ja etsiskellään taakse bootseja, jos pääsis taas jossakin välissä maastoileen tielle ja ajeleen (jos tamma hyväksyy vielä kärryt peräänsä?!?!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti