maanantai 5. syyskuuta 2011

matamit puurtaa pellolla...

Jouduttiin nyt siirtyyn täysin syksyn ajaks pellolle treenaahan. Tamman takakaviot ei enää kestä hiekkatietä eikä oo sopivia putseja. Ihmettelin viime maastolenkillä tamman könköttelyä ja nyt eilen huomasin, että tamman takakaviot on kulunu liikaa :// Vaikka tosi vähä ollaan käyty tiellä saatikka sitte menty kovempaa nii takakavioista on kannat kulunu niin paljon, että pienetkin kivet käy kipeetä. Nyt liikutaan siis pehmeällä alustalla ja harjataan kavioita vedellä päivittäin, jotta kavio kasvaisi nopeampaa..

Talveks joutuu kuiteski hommaahan hokilliset bootsit liukkaita kelejä varten. Toivotaan, että syksy on kuiva, jotta pystyy/saa mennä pellolla ja että kun talvi tulee, tulee se nopeaa ja lunta olisi kunnolla...

Eilen kävin pellolla jumppaamassa ja tamma liikku paljon rennommin, vain vähän könkäten pellolla. Lämmittelin käynnissä siirtymisillä ja sitte ravissa samoja. Siirryin laukannostoihin ja laukattiin molempiin suuntiin rennosti isolla ympyrällä. Vielä ei laukassa tamma hae muotoon, mutta kaikki aikanaan, oon jo tähän edistymiseen tyytyväinen :) Lopuks tehtiin vielä takaosakäännöksiä ja väistöjä ja tamma oli tosi herkkä. Takaosakäännökset yritin ajatella askelkerrallaan. Tamma vähän hössäs ja alkuun käänty heti enemmän eikä takaset polkenu paikallaan vaan se teki pienen voltin. Olihan se helpompaa ;)

Tein vain askeleen verran takaosakäännöstä kerrallaan ja tamma hiffas melko hyvin mitä tarkotettiin. Väistöissäkin väisti nopeammin suoraan sivulle kuin aikasemmin. Eli jotain positiivista tammassa on tapahtunut.

Taru on ruennu oikeen urakalla vaihtaan karvaansa, pölisee ihan älyttömästi ja karvaa lähtee tosi paljon..Taidan hakea jonku kuurin taas, jos se vähän "kirkastais" tammaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti