sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Lännensatula ja könkkäävä tamma

Vihdoin ja viimein sain hankittua lännensatulan. Pari unetonta yötä se vaati! Löysin satulan Ebayn kautta USAsta ja myyjä oli yksityinen täysin outo ihminen..mutta niin vain satula tuli perille :) Parina päivänä pystyin vain hypisteleen ja testaileen istuvuutta Tarun selkään, koska mahavyö ja vastinhihnat puuttu. Sitte sainkin Merjalta systeemit lainaan :) Viime kerralla Mervi toi valmennukseen Scanarabilta ostetun Reinsmanin ruskean huovan. Tilasin Mervin kautta myös nyloniset vastinhihnat ja mahavyön. Toivottavasti tulis ennen seuraavaa valmennusta :)




Tammakin on ylpeä ostoksesta ;)
Ainoa mistä huomaa, että satula on käytetty on toisen jalustimen venyminen. Vasen jalustin on hieman venynyt, eli satulaan on menty samalta puolelta selkään. Pitää kattoa saisko tuohon tehtyä reikiä lisää..

Eka ratsastus oli vain iltasella puolisen kilometriä vanhalla tiellä, satulavyö on liian pitkä ja satula tuntu heiluvan selässä. Eilen (lauantaina) laitoin sitte pitkän vastinhihnan vähän eritavalla ja sain mahavyötä vähän kiriämmälle. Kävin noin 4 km päässä kääntymässä. Menomatka meni hyvin ja tamma tuntukin hyvältä. Kääntymisen jälkeen tamma rupes könkkäämään, siitä en saanut selvää missä jalassa ongelma oli. Tulin alas selästä ja katoin takaset läpi, ei kiviä eikä mitään ihmeellistä.. Pyörittelin tammaa ja toista takasta se tuntu ainaki mun silmiin vähän ontuvan, mutta ei mitenkään pahasti. Hyppäsin takas selkään ja kokeilin pikku pätkän ravauttaa. Noh, kyllähän se tamma ravas, mutta voi mitä askellusta. Tulin taas alas ja otin etusista buutsit pois. Katoin ne tarkasti, ettei sinne olis menny pikkukiviä, mut ei mitään...Takas selkään ja käveltiin loppumatka piennarta pitkin. Nyt tamma arko sitte etusiaan, tottunu meneen buutseilla ja nyt ku otin ne pois tuntu pienetki kivet aristavan :// Mutta edelleenkin nuo takaset tuntu tosi kummallisilta.

Hyppäsin kilometri ennen kotia alas, löysäsin mahavyötä ja kattelin vähän tamman askellusta. Takaset astu vieläkin oudosti ja nyt näytti siltä, että etusetkin jotenki haki kokoajan. Tamma astu etusilla melkeen yhtä ja samaa polkua. En tiä, vaikuttiko tähän nyt sitte tuo buutsittomuus ja etuset vain arko kiviä ja haki mahollisimman pehmeää alustaa..hohhoijaa...joutuukohan täsä vielä laittaan tammalle kengät kuiteski takas :/ Nyt kaviot on kuiteski liian lyhyet, että niihin voi nauloja lyyä..Kavioiden kuluminen on ihan normaali asia kengättömyyden alussa. Kavio kuluu enemmän, ku kavioaines on pehmeämpää. Kun kavioaines kovettuu, tasottuu myös kavion kuluminen. Nyt tarttis sellasen pehmeän alustan, esim pellon, ettei tarttis tiellä mennä ollenkaan..

Mahdollista on myös jumitus. Tamma on ollu nyt 3 kuukautta ilman kenkiä ja on varmasti varonut tavallista enemmän. Se on mahollisesti vetäny ittensä jumiin myös laitumella, ojissa liikkuessa. Suunnitelmissa olisikin hierotuttaa tamma läpi ja kattoa muutenki tamman lihaskuntoa. Tammaa ei oo luultavasti aikasemmin hierottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti