sunnuntai 14. elokuuta 2011

Syksy saapuu...

Taas on vierähtäny tovi viime päivityksestä..kunkkarireissu on takana päin ja osittain tuli yllätyksiä :) I.P Vipotiinahan nyt on ihan selvästi tämän ajan kovin tamma, mutta oreista ite olin veikannu Touhoa tai Patrikin Muistoa..Noh, Touhohan tuli vain hintsusti kakkoseks ;) Reissu oli ihan huippu ja Eput rokkas!

Tarun kans ollaan käyty valmennuksissa noin kolmen viikon välein. Mervi ratsutti pari kertaa tamman. Nyt ollaan totuteltu kengättömään elämään, eikä se oo ollu ihan helppoa..Koko kesä ajoin ja ratsastin etusissa bootsit. Takasen bootsit oli väärän malliset ja hinkas vuohisiin, joten niitä en oo käyttäny ollenkaan. Takaset on kulunu sen takia enemmän ja nyt pitäs sitte hankkia sopivat bootsit myös taakse, ettei takakavioista tuu ihan töpöt.

Viime maanantaina kävin ajamasa ja kotiinpäin tullessa tamma tsekkaili liikaa maisemia ja hups vain se heitti kärryjen edessä voltin. Mulla ensimmäinen reaktio oli hypätä kärryistä pois. Sitte iski paniikki, menikö tammalta jalka, tuliko sille kohtaus jnejne..Tamma makas kyljellään keskellä hiekkatietä ja yritti kerran ylös. Ei päässy ja jäi makaahan kyljelleen. Sen verran fiksu tamma oli, ettei alkanu riuhtoon, eikä menny paniikkiin. Itellä valjaat oli yhtäkkiä ihan sekasi, mitkä remmit pitää avata...aukasin kaikki maholliset mitkä sain ja sitte oli vielä pitkät rintaremmin hihnat. Ajattelin siinä vaiheessa, että tamma ponkasee pystyyn ja repii ittensä irti ja karkaa kotia. Mutta tamma makas vaan maassa ja nousi sitte vasta ku sain kaikki remmit auki. Nopeesti se sieltä sitte nousiki...Tarkistin tamman jalat läpi ja käänsin kärryt ojan penkalle ja valjaat samaan kasaan. Soitin lankomiehen hakeen kamat pois ja ite lähin käveleen tamman kans kotia kohti. Tamma käveli ihan ok, turpaan tuli isoin vekki, koko toinen puoli turvasta oli auki ja vuoti vähän verta, toiseen polveen tuli pari pientä naarmua. Mutta yllättävän vähällä päästiin, ehkä pahimmat ongelmat on nyt sitte pystyykö tammalla vielä ajaan normaalisti, vai saiko se liian pahat traumat. Kärryistä väänty aisat vähän, mut katotaan saadaanko ne vielä ajokuntoon.

Tamma lomaili alku viikon ja torstaina pyörittelin sitä liinassa ja liikku ihan normaalisti. Mitään kankeutta en oo huomannu. Turpa on vielä vähän hellänä. Tänään sunnuntaina kävin ratsastuslenkillä, ihan käyntiä, myötäystä ja vähän ravia. Tamma oli tosi rauhallinen eikä pelänny ees yleensä tosi pelottavaa kohtaa, missä on puukasa keskellä pusikkoa ja siinä on joskus ollu mies moottorisahan kans jylläämäsä.

Käytiin vielä lankomiehen kans hakemasa ponskuille pellolta kuivannutta heinää.

Vuolija kävi torstaina vuolemassa kaikkien kaviot ja tarkasteltiin vähän Tarun liikkeitä. Mut eipä noita liikkeitä enää vuolemalla pysty korjaamaan. "Näillä mennään tammaseni :)" Tamman jalat on kuitenki suorassa, vaikka etukaviot on suppuset ja takaset taas kiertää ja kaviot kuluu ulkoreunalta. Niihin pitäisikin kiinnittää huomiota ja vuolla aina ulkoreunaa tasasemmaks. Siinäpä sitä onki uutta opittavaa :)

Seuraava valmennus on varattu keskiviikolla 24.8 ja tiistaina 23.8 pitäisi Jounin tulla raspaahan tamman hampaat ja tarkistaa Sentun hampaat jos pystyy..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti