lauantai 20. elokuuta 2011

Juttuja meistä: Lempimerkki

En kerää mitään yhtä ja ainoaa merkkiä tai edes väriä. Luotan eniten laatumerkkehin, kuten Wintec. Loimista en ole löytäny vielä Tarulle täysin sopivaa. Loimet ei pysy tarpeeksi edessä, vaan liukuvat taakse, kiristävät ryntäiltä ja säkäosa liukuu selän päälle. Tarulla on yllättävän paksu kaula, mutta kapeat ryntäät, jtoen voi olla vaikea löytää just soppelia.

Kalliita merkkejä kuten Bucas en ole raaskinut ostaa. Ostan yleensä Horzea. Nyt enemmänkin siirryn lännenratsastuskamppeisiin, joten niiden tuotemerkit on outoja..

2 kommenttia:

  1. Narisin jo Outin blogiin loimista ja kun puolivahingossa löysin tämän (tuttu tamma Torpan ajoiltaan), päätin narista loimista sullekin.

    Ei kai vain tammallasi ole käytössä nimenomaan Horzen loimia? :) Jostain syystä niissä on usein leikkaus / malli aivan jotain.. omituista. Meinaavat valumaan sään taakse tai mihin sattuu jopa hevosella, jolla on leveät ryntäät, suuret lavat, korkea säkä ja paksu kaula. Horzen loimissa on normaali selkä- ja kylkimitta, mutta jostain syystä kaula-aukko on sitten mitoitettu lähinnä norsulle.

    Suosittelen tuontyyppiselle hevoselle kolmipistekiinnitystä (esimerkiksi Horse Comfort) tai vilaisehan Börjesin loimia - niissä on hinta-laatusuhde kohdillaan eivätkä roiku. Jos vain asustat suurinpiirtein akselilla Sievi - Yka - Kannus, kannattaa ehdottomasti käydä lampilla Saarisen Matilla!

    VastaaPoista
  2. Heips vain,

    Mulla taitaa ollakkin Horzen loimia, pitääpäs kokeilla jotain muuta merkkiä. Asun muuten Toholammilla ja asioin usein Saarisella :) Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista