perjantai 26. elokuuta 2011

hampaiden raspausta, valmennusta, maastoilua

Tamman hampaat rapsutettiin tiistaina ja hienot hampaat tammalla onki. Sai raspaajalta kehuja :) Viimeks raspattu syksyllä 2009 ja nyt oli toisella puolella vain vähän rösöjä, ei edes piikkejä vielä! Raspaaja tais ihastua tammaan ku kyseli hirveesti ja kehu kauniiks ja sopusuhtaseks tammaks...JES!!! Tamma ON siis laihtunu muittenki silmissä :DD Tamma sai luvan myös seuraavan päivän valmennukseen, koska piikkejä ei ollu eikä suuhun tullu haavoja.

Eli keskiviikkona oli taas länkkärivalmennus, nyt olikin vähä erilainen valmennus. Noh, periaatteessa valmennuksesta ei voi puhua, koska me tehtiin OIKEITA western horsemanship -ratoja :) Toinen oli seuratasonen ja toinen KANSALLINEN! Muistaakseni kansallinen rata oli helpompi meille.


Eka rata: 


Ensimmäinen rata meni meillä paljon paremmin, vaikka siinä on vaikeampi laukka. Oli yllättävän vaikea keskittyä kaikkeen yhtäaikaa. Ratsastusasento oli paljon ryhdikkäämpi kuin normaalisti. Eikä mun jalat meinannu millään pysyä tarpeeks takana :/ Ja sitte ku tamma kenkkuili nii mun asento valahti ihan ketulleen :/ Lisäks toisessa radassa Miskalta lainassa ollut satula (Big Horn) keikahti melkeen kokonaan kyljelle. Eipäs ihme ku satulavyötä sai kiristää useamman rei'än. Noh, ei sekään meidän suoritusta yhtään parantanu...

Tamma oli alkutunnista, lämmittelyissä ihan mahtava: tosi herkkä ja kevyt, meni itestään pelkillä pohjeavuilla alas ja pysy siellä. Mutta, mutta...sitte sen kaiken hienouden pilas jokakesänen ongelma, eli KIIMA :/// perhana ku se Laki on NIIN IHANA!!! ;)

Tamma on ollu kotona maastoillessakin hieno, rauhallinen ja kuulolla paremmin, kevyempi ja reagoi nopeammin

2 kommenttia:

  1. Täällä ilmottautuu siun blogia sillon tällön selaillu ja kateudesta vihreä joskus vielä tuleva western-ratsastaja... :-)

    VastaaPoista
  2. tervetuloa vaan seuraamaan meidän menoa :)

    tää meidän matamien touhu on vielä tosi alkeellista, mutta ehkä vielä jonain päivänä voi tuota möllykkää kutsua westernhevoseksi ja itteä länkkäriks ;) Ei mulla mitkään hirveän korkeat odotukset oo tamman suhteen, kunhan harrastetaan ja opitaan uutta hyvällä fiiliksellä :)

    VastaaPoista