keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

ensimmäinen ajolenkki bootseilla

Kävin nakkaamassa tiistaina aikasin aamulla tammalle heinät karsinaan. Kävin syömäsä välisä aamupalan ja lompsein takas tallille. Edessä olis ensimmäinen ajolenkki bootseilla. Laitoin vain etusiin bootsit, koska etukaviot on lohkeilleet pahemmin, takakaviot on pysyny paremmin paketissa. Tamma lähti innokkaasti talsimaan vanhaatietä pitkin Lampille päin. Taukoa kerkes tulla reilu viikko ötökänpuremien takia. Tamma ei aristellu takakavioita ollenkaan vaikka tie oli lanattu ja kivet noussu pintaan. Eikä tamma välittäny etujalan bootseistakaan mitään, käveli niin ku normisti kengät jalassa :) Ravattiinkin rauhallisesti ja normaalilla askelluksella...

Ajolenkin jälkeen tammat pääsi laitsalle vähäks aikaa syömään, mut paarmathan ne heti piiritti. Värkkäsin Tarulle loimivöillä pyyhkeet satulan kohalle, ettei vaan jouduttais taas perumaan valmennusta ötökänpuremien takia :// Otin tammat parin tunnin päästä siiloon viileään ja ötöiltä suojaan. Lähin ite alkuillasta firman pirskeisiin Mustakarille, joten tammat jäi siiloon ja Velmu talliin yöks. Kävin yöllä tarkistamassa tilanteen ja nakkaamassa heinää lisää..kyllähän tammat siellä tykkäs olla, viileetä ja pääsi auringonporotukselta piiloon :)

Aamusta laitoin ne takas laitsalle, saa nähä miten nyt on kupattu...mitkään ötökkämyrkyt mitä mulla on ei auta paarmohin, toivottavasti Tri-Tec suojaa paremmin. sitä jouduin tilaamaan Briteistä asti..Toivottavasti tulee nopsasti tai joutuu muuten nämä helteet pitään enemmän siilossa :/

2 kommenttia:

  1. Hieno juttu, monta uutta juttua :D
    Hauska, et noi bootsit toimii noin hyvin! Hotahan oli mulla koko ajan ilman kenkiä. Entiselle omistajalle tullessaan sen kaviot oli ollu aivan surkeat ja mulle tullessaan se oli vain huonossa ja vanhassa kengässä, joten revin heti kengät pois. Tarkoitus oli kengittää se, mutta kun ne kaviot kesti niin hyvin, niin ei tarvinut =) Toivon, et Papulla menis kans ilman kenkiä! Thalikin kaviot ei kestä "paljasjaloin" mennä, ja kun sen etukaviot rupee heti kasvaan väärin, jos se on jonku aikaa ilman kenkiä.

    VastaaPoista
  2. Taru oudoksuu vielä jonku verran takabootseja. Kävelee just ku olis kuljetussuojat jalasa :D En vihtiny vielä niitä laittaa, mut ens kerralla vois kokeilla niitäki..Tarullaki on ollu Torpalla vain eessä kengät, joten takakaviot ainaki kestää hyvin ilman kenkää..mut menihän ne siellä enemmän pehmeemmillä alustoilla..nyt saa ainaki testata seuraavassa valmennuksessa, miten kestää kentällä.

    VastaaPoista