keskiviikko 21. lokakuuta 2009

viimeinen maasto kesäkengillä

Lähin töistä puolisen tuntia aikasemmin ja kerkesin tallille ennen puoli viittä. Hevonen tarhasta ja valmiiksi, pistin heijastinrintaremmin ja itelle liivin ku oli niin lämmin ilma. Tiet oli sulana, joten ei tarvinnu pelätä liukastelua :) Ravailin melko paljon ja keskityin temmonvaihdoksiin. Vähän tamma pööpöili, mutta ihan hyvin kuunteli. Ei oo tainnu vielä magnesium vaikuttaa tarpeeks :) Eilen siis aloitin magnesiumin Tarulla, jos se vähän rauhottelis tammaa, eikä se olis tallissa niin kärsimätön. Saa nähä vaikuttaako mitenkään, samallahan se rentouttaa lihaksia ja poistaa suonenvetoja :)

Yskintä on hieman rauhottunut, ehkä liikuttaminen auttaa siihen, ei pääse räkää kertymään syvemmälle keuhkohin...Harjoiteltiin laukannostoja ja siirtymisiä ja nyt maistuu taas laukkakin. Välillä täsä meinas olla vähän juntturapäällä, eikä laukkaaminen ollut in :( Kotiapäin tullessa se hötkyili ja meinas kaahailla aluks. Alkoi kuitenkin kuuntelemaan pidätyksiä niin hyvin, että pystyi harjoittelemaan lisää laukannostoja. Sampparia pidin taas etujalkojen välistä ja tämä tuntuu toimivan Tarulla hyvin, ei paina päätään kuitenkaan liian alas, pois kuolaimelta. Reilu kilsa kotia ja otin sampparin pois ja löysensin mahavyötä ja takas selkään. Tällä kertaa olin selässä ihan tallinpihalle asti :) Laiskotti sen verran ettei vihtiny kävellä rapakossa :)

Tallille, kamat pois ja hevosen pesu, ku näytti olevan lämmintä vettäkin :) Pistin jalkohin vielä linimentit, karsinan siivous, tamma talliin ja iltaruuat turvan alle :)

Huomenna tamma saa taas talvipopot alle, vaikka tämä keli ei sitä ehkä ihan vielä vaadikkaan, sittekään :/ Tulis nyt sitte heti kunnon talvi ja hyvät ratsimiskelit...Niin joo ja että pellolle voi mennä ajoharjoituksia tekemään :) Vain kärryt puuttuu!!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti