perjantai 3. huhtikuuta 2009

kengitys ja eka maastolenkki

Kävin töiden jälkeen hakemassa Kannuksen Agrista satulavyön ja päräytin tallille. Antero oottelikin jo tallilla valmiiks ku menin. Hain heti Tarun käytävälle ja niin tamma sai uuet popot taakse ja etukengät pistettiin uuestaan kiinni. Sitte siirryttiin Anteron kans Välikankaalle, jossa ootteli 2 pientä ponia kavioiden vuolemista. Melko hyvin tällä kertaa onnistui, mitä ny välillä poni hyppäsi pystyyn ku ei jaksanu seistä :)

Ajelin sieltä sitte takas tallille ajatuksena käydä ekan kerran Tarulla maastossa. Laitoin satulan alle vielä romaanin, koska tuo kaari vaikuttaa minusta hieman liian leveältä..mut en oo saanu vielä aikaseks hommattua kapeampaa..joten tämä saa käydä ny vähän aikaa..

Aloin satuloimaan ja huomasinki, että satulavyö oli noin 10cm liian lyhyt...prkles!! harjasin sitte vain tamman ja pistin sen takasi karsinaan..Sari oli tällä välin käynyt Arskalla ratsastamassa ja anto mulle 130cm vyön lainaan...se sopi hyvin, sai vetää aika viimesiin.

Näin lähdettiin maastoon, mut heti pihalla jänskätti liikaa ku oli kaikkia pelottavia maatilan vempeleitä pitkin pihoja :) Sitte vielä naapurissa pärähytettiin traktori käyntiin...tielle päästyä kaikki suju hyvin..mitä ny välillä postilaatikot, sorakasat ojissa sun muut pelotti..Vähän meinasi hyrrätä mut käsissä pysy hyvin. ei ongelmaa :)

Kävin vain reilun puolentunnin käyntilenkillä, jonka jälkeen tallille takas. Sinne olikin sitten ilmestynyt paljon pieniä lapsosia ihmettelemään uutta hevosta :) Yllättävän hyvin Tarukin otti tämän vilinän..mut onhan se siihen tottunu :) Harjasin tamman ja pistin karsinaan oottelemaan iltakauroja ja heinätukkoa :) Lapsoset kyseli kaikkea Tarusta ja halusivat antaa sille omenaa ja leipää..Annoin sitten luvan pilkkoa niitä ruokaämpäreihin valmiiks..Lapsosten lähdettyä pulistiin vielä joutavia Sarin ja Tommin kans ja lähdin kaupan kautta kotia..

Voi olla kyllä tyytyväinen tammaan, vähän kiire maastossa oli, mutta pistetään se uusien maisemien piikkiin :) Sunnuntaina on tiedossa uusi lenkki, ehkä vähän pitempi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti