torstai 9. huhtikuuta 2009

Jännittävä maastolenkki

Eilen aamulla kävin hakemasa Agrista pari saavia ku näytti siltä ettei tammuska osaakaan juoda automaatista :( Laitoin karsinaan ja tarhaan nii ainaski riittää vesi :) Kiimaa pukkaa taas tammalle, ruikkimiset on alkanu...pitäsköhän se astuttaa....hmmmm.... :)

Päätin sitten siirtää rokottamisen pääsiäisen jälkeen, koska pääsiäisenä olis vielä aikaa sitä liikuttaa. Otin Tarun käytävälle ja harjasin. Tamma hieman ihmetteli ku emäntä alkoi satuloida heti aamutuimaan.. Tamma ruikki käytävälle ja ajattelin että täsä samallahan voisin suihkuttaa lattian puhtaaksi ja vetäsin letkua katossa olevasta pömpelistä..No johan tamma säikähti, että mistä se tulee meinasi ihan nahoistansa karata, joten päätin siirtää sen siksi aikaa karsinaan. Suihkutin lattian puhtaaksi ja otin Tarun takaisin käytävälle, vielä hieman katseli sivusilmällä heiluvaa letkun päätä :) Hassu tamma, eihän sitä oo vielä sille edes esitelty :)

Olishan tästä pitäny jo arvata että tulee tosi jänskä maastolenkki!! Lähdettiin käveleen pihan poikki ja hirvee ku kaikki taas pelotti ihan sikana..Kiemurteli koko ajan ja yritti aina vängätä toiselle puolelle ja kun käänsin takaisin , nii yritti kääntyä kotiin päin. Tein sillä sitten väistöjä ja siirtymisiä sekä pysähdyksiä. Sain sen joten kuten meneen suoraan. Mut sitte tuliki Paanasen risteys ja sielä oliki koira puun takana joka alko haukkuun...Taru vänkäs taas toiseen laitaan ja hups vain oltiinkin ojassa :/ Vähän aikaa tamma mietti, että mitenkäs täältä pääsis ylös ku tuo emäntäki on vielä tuola selässä. Annoin löysät ohjat ja niin tamma nousi ylös, mutta sekos taas jaloissa ja oltiin taas polvillaan... Siitä sitten taas ylös ja jalkojen tarkastus. Alahuulen oli tieten lyöny tantereeseen ku tuli vähän verta. Jalat oli ok, eikä vertakaan tullu enää, joten jatkettiin matkaa. Oikemuksen mäki oli kyl kans tosi pelottava ja varsinki iso MEPU, joka kiilteli tien vieressä :/ Ravailtiin Oikemuksen mäen alta Kannukseen päin ja taas tuli pelottava kohta, nimittäin toooosi isot rankakasat aivan tien vieressä, siitä mentiin pienellä hypyllä ohi :) Päätin sitten kokeilla laukkasiirtymisiä. Nosti molemmat laukat hyvin ja rentoutu ku sai mennä vähän löysemmin :) Käännyttiin kotiin päin ja sit alko taas samanlainen hosuminen, joten päätin että nyt kävellään niin kauan että tamma rauhottuu..Puoli kilsaa käveltiin ja sit alotin ravi-käynti-siirtymiset, niillä sain sen meneen nätisti ilman hosumista kotiinkin päin.

Saa nähä kuinka nopeesti Taru tottuu näihin uukipuukipaikkohin, joita näimmä on melko tiheään :)

Tallille palattuani hoidin Tarun ja tarkastin vielä suun ja jalat. Kaikki ok :) Jaoin heinät tarhoihin ja vein pollet ulos. Täytin vielä Tarulle tarhasaavin ja lähin valmistautuun töihin.

2 kommenttia:

  1. Kiva, että olet päässyt ratsastelemaan Tarulla :) Kahden "hassun" hepan omistajana ymmärrän, kuin kivaa on, kun lenkin varrelta löytyy kaikkea tooooosi pelottavaa :P

    Jokos kohta tulet valmennuksiin mukaan?
    Ilmeisesti seuraava Merin valmennus on toukokuun tokana viikonloppuna.

    Hauskaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. mulla on tuon kuljetuksen kans ongelmia, ku ei oo kuskia, ei autoa eikä varsinkaan koppia..vuokrakamat tulee sen verran kalliiks :( Pitää kattoa jos TOmmi saa hommattua kopin nii sitte ehkä...

    VastaaPoista