sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

ratsastustunti

Kävin taas eilen keskiviikkona Tarulla ratsastustunnilla. Hyvin meni..olen ihan tyytyväinen, vaikka ollaan taas vasta tutustumassa toisiimma :) Karsinassahan Taru on hieman levoton oudon ihmisen seurassa ja kuoputteli siinä aikansa kuluksi ja näytti välillä hapanta naamaa. Maneesiin lähdettäessä oli jo aivan kamala kiire ja tamma koputteli karsinan ovea :)
Mentiin maneesiin ja käveltiin keskihalkaisijalle, jalustimet alas ja selkään, mahavyön kiristys ja uralle mars. Alkukäynnin jälkeen tehtiin joka kulmaan voltti ja sen keskelle pysähdys sekä jokaisen suoran uran puoliväliin pysähdykset. Käyntijakson jälkeen siirryttiin raviin, jossa samat reitit ja pysähdykset. Vaihdettiin välillä suuntaa ja aloitettiin laukkaharjoitukset isolla keskiympyrällä. Muuten kierrettiin uraa pitkin, mutta aina Rssä j Ssä laukannosto ja laukka jatkui ison ympyrän ajan ja siirtyminen raviin samassa kirjaimessa missä nostokin tapahtui. Tämä oli tosi kiva, mutta vaativa harjoitus sen suhteen, että sai Tarun laukkaamaan koko ympyrän :) HUomasin tehtävän puolivälissä, että vaatetta tuli taas kerran aivan liikaa. Pakkastakaan ei ollu ja maneesissa oli ollut jo pari tuntia meitä ennen, joten lämpötila oli varmaankin melkein +10 astetta :)
Tunnin jälkeen Hanna antoi palautetta ja oli tyytyväinen meidän yhteistyöhön ja Tarun "ilmeeseen" :) Puhuttiin loppukäynnin ajan kauppoihin liittyvistä asioista ja sovittiin, että tulen vielä sunnuntaina tunnille ja sen jälkeen siirretään Taru pysyvästi Lampille :)
Hoidin Tarun tunnin jälkeen ja lähdin ajelemaan kotiin..Vihdoin pääsi kiireisen päivän jälkeen rentoutumaan ja sain koiran sohvalle kainaloon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti