sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Aurinkoinen kesäpäivä hevostelun parisa

Lähin puolenpäivän jälkeen tallille aikomuksena juoksuttaa tammaa liinassa pitkän kesäloman jälkeen. Tallille päästyäni olin jättänyt liinan sun muut kamat kämpän varastoon :/ Joten tämä päivä meni ihan puuhastellessa tallilla niitä näitä. Aluksi siivosin karsinan ja vein kuorman uutta purua. Lantalan ympärille olikin tullut loman aikana vasikoita. Rinti vain puolittain auki ja kiippaamaan :) Taisi vasikat arastella enemmän mua ku mää niitä...

Sitten mietein mitä sitä tekis ja aloitin tarhan siivoamisen. Vähän ku Tarulla oli hauskaa jälestää mua ja yrittää kaataa kotterit hinkaamalla niihin päätä eteenkin turpa kutisi kivasti :) Välillä se kävi jossain kauempana vähäisiä ruohotupsuja haeskellen, mutta palasi aina siihen viiden metrin päähän ja tarkasteli emännän puuhia. Välillä kävin aina kippaamasa kuorman ja Taru käveli aidan viereen perässä ja ootteli siinä sitten :) Hauskaa tammalla ainakin oli!

Sitten hain sille tukon heinää, jotta sain harjattua siltä vielä viimeisiä talvihaituvia. Huvittavaa ku maha on vielä ihan talvikarvalla ja niska sekä kaulan alta. Muualla on jo ihan lyhyttä kesäkarvaa, joka on kylläkin vielä likasta talven pölyjen jäljiltä. Täytyy ensi viikolla yrittää pestäkkin tammaa ulkona, jos sitte lähtis viimeisetkin haituvat :)

Saa nähä pääseekö vielä huomena juoksuttamaa. Itsellä niin kova nuha, ettei ratsastamisesta tule nyt mitään. Nenä vuotaa kuin raana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti