maanantai 20. syyskuuta 2010

ajolenkki ja valmennusta

Kävin ajamassa ja samalla näyttämässä Tarua mahdolliselle uudelle tallipaikan pitäjälle Lauralle. Laura on ettiny Mintulle kaveria ja kaverini hevosta käyttöönsä. Joten tarjosin sitten Tarua, koska oma aika ei riitä näillä näkymin muuta ku tosi satunnaiseen liikuttamiseen. Kävin kattomasa tallin ja käytävän toiselle puolelle oli tehty hyvä kokonen karsina. Taru varmasti tykkäis :)

Kävin tutustumassa uusiin maastohin ja käännyin kilsan päässä peltotiellä. Hyvin meni kaikenlaisten vekottimien ja latojen ohi. Jätin satun takas tallille ja läksin kohti Kärjenpuroa. Kävin vielä ravailemassa Silvastintiellä ja kyllä tamma oli laiska ja tahmea. Pistin tamman vielä pihalle Näkkärin seuraks. Lauantaina en kerenny tallille ollenkaan.

Sunnuntaina oli sitte tiedossa Tarun ensimmäinen valmennustunti sitte Torpan aikojen, eli 1,5 vuotta sitten. Kaverini samalla kokeili miten sillä synkkaa Tarun kans ja missä kunnossa se on..noh, senhän mää tiedän, että se on kankikaikkonen, kulkee pitkänä, muoto on ihan hukassa...x) Mut siinäpä on meille sitten jotain tekemistä saada Taru takaisin omalle tasolleen..

Tarua siis ratsastettiin edestä kevyemmäks, ja takajalkoja enemmän käyttöön..Aluks se pisti kyllä niin vastaan ja raippaa sai käyttää melkosesti. Kun se ei alkanu vastata vaatimuksille otti Maiju sen käsittelyyn. Olis halunnu hypätä selkään, mutta ei tohtinu oman kuntonsa takia :( Pyöritteli sitä siinä hetken ympäri kenttää, pysähtytti, ja Taru oli vain ihan omassa maailmassa. Tarvisti vähän herätystä ja rupeshan se siinä pikkuhiljaa kuunteleen Maijua. Sitten se pyöritteli sitä pienellä ympyrällä ja yritti saada takajalkoja enemmän alle ja työskentelemään takaosalla enemmän.

Sitte takaisin ratsastaja selkään ja sama harjotus jatkui..Sitte huomas ku hevonen alkoi kuunteleen ja ratsastajan avut tuli nopeammaks..ja sieltä siis tuli välillä niin hienoa liikettä, mutta aluks vain sen 2-4 askelta. Mutta mää olin siis ihan äimänä, että tästä tammastahan tulee vielä jotain ;) Maiju kehu, että onpas lupsakka tamma ja niin reppana katse. Kysyin, että puhutaanko samasta hevosesta ja Maiju ihmetteli..Sanoin vain, että tamma on myyty just sen luonteen takia pois opetuskäytöstä. Huomas kyllä, että se vähän Maijuakin arasteli aluks ja sitte ku satukin oli ihan ekaa kertaa sen selässä. En tiedä miten se olis mulla menny, mutta sehän selviää seuraavalla kerralla...appuuvvaaa!! :D

Minä ite tykkäsin Maijun tavasta opettaa ja neuvoa. Selitti ainakin näin kuunteluoppilaan mielestä selvästi ja jos ei toiminu tai teki väärin korjas kyllä. Paneutu tosi paljon Taruun, koska oli uusi hevonen. Eikä kattellu kelloa vaan opetti niin kauan ku oli tarvis. Tällä kertaa valmennus kesti 1h 20min. Mutta oikeasti en ole koskaan nähny tammalta tuollasta liikettä, vaikka se tulikin vain pilkahduksittain, mutta silti!! Se on ennen menny ihan pitkänä eikä itekkään ole oikein tajunnu, että se oikeesti pystyy tuohon ;) Oon nyt kyllä ihan pähkinöinä!! :DD Tästä on hyvä jatkaa...harmi ku ei ollu kameraa mukana, ehkä seuraavalla kerralla..

2 kommenttia:

  1. Ootteko käyny valmennuksissa nyt?
    Jokos se muuttopäivä oli :D

    VastaaPoista
  2. en oo päässy tuon kerran jälkeen, ja viimekskin kattelin vain kentän laidalta. Nyt olis sunnuntaina mut oon sillon töissä, että ehkä seuraavana viikonloppuna..oon ite käyny jonku verran siinä kentällä jumppaamassa(junttaamassa) ja kyllä matami aina välillä väläytteleekin :D

    Matami jatkaa oleskelua kuitenkin Sepon hyvässä hoidossa...

    VastaaPoista