maanantai 12. heinäkuuta 2010

uudet tuulet :)

Taru siirrettiin eilen sunnuntaina uuteen talliin Kleemolaan. Pääsi toisen sh-tamman seuraan. Talli on tosi avara ja isot karsinat. Tammuskat tarhailevat vierekkäisissä tarhoissa, Tarun puolella vähän myös vihreetä.

Melko hyvin tamma meni koppiin, vähän joutu takaa liinalla auttamaan, ku jumittu etujalat lastaussillalle..Eipä tamma paljonkaan vetäny pulttia tallipaikan vaihdosta. Käveli löysällä remmillä talliin ja suoraan karsinaan..löysi heinätukon ja alkoi mutustamaan..Seurattiin Merjan kans vähä aikaa ja tein ruuat valmiiks. Laitoin vesisaavin karsinaan ja nakkasin kaurat, ovet kiinni ja kotia..Jätin terveiset Sepolle karsinan oveen..Tallin omistajan vävy oli käyny vielä vähän meidän lähdön jälkeen kattomasa, että onko uusi asukas jo tullu..sielä Taru oli vieläkin turpa maassa hamuten viimesiä heinänkorsia ;)

aamulla menin laittahan avuks tammaa pihalle. Harjasin pikapikaa karsinasa ku Seppo otti Näkkärin käytävälle ja suki sen puhtaaks :D Eipä tammat pihallakaan sen kummemmin toisista välittäny..välillä kävelivät vierekkäin väliaidan vieresä ja Taru vinku ja nakkeli etustaan :D Höntti tamma!! :) Sittepäs ne keskittykin syömään..vähän ajan päästä tuli paarmat kimppuun ja tein Tarulle ötökkämönjän ja suihkuttelin sen ympäriinsä...ei ollu mitenkään hirveen mukavata matamista! :D No tottahan toki sitä pitää aina jäädä suustansa kiinni ja puheltiin hevosista se pari tuntia ennen ku maltto lähtä kotia ja töihin..iltavuoron jälkeen menen vielä laittahan tamman sisälle nii seppokin näkee ettei se mikään paha ole ;)

3 kommenttia:

  1. Nonni, muutto suoritettu ja hyvin tamma kotiutui!
    Teillä on siinä kenttäkin ihan lähettyvillä, Suvin :) Kannattaa kysäistä, saako siellä käydä ja mitä maksaa :D Ja Maijuhan siellä käy valmennuksia pitämässä!

    VastaaPoista
  2. Juu aattelinki kysästä Suvilta voisko kenttää käyttää sillon tällön tai sitte osallistua noihin valmennuksiin..Jos kentän käyttö onnistuu, voipi olla että yritän saada jotain tyyppiä käymään säännöllisesti Tarun kans valmennuksissa ja ehkä myös kisoissa...oma pää ei sitä kestä :D

    VastaaPoista
  3. pitäis vaan ensin saada satula vaihettua..eli saapi mainostaa hyväkuntoista Wintec 2000 cairia, musta 17" yleissatula vihreällä kaarella.. :)

    VastaaPoista