sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Mukava maasto

Tiia oli laittanut hevoset aamusta ulos. Menin tallille jo ennen kahta ja siivosin ensin karsinan. Hain sitten Tarun talliin ja pistin ratsastuskamat niskaan ja menoks. Nyt kokeilin apuohjaa ensimmäistä kertaa. Tämäkin toimii hyvin, tamma kuuntelee enemmän ja malttaa rentoutua.

Tein hieman rankemman lenkin tammalla. Ei mitään hirveetä vauhtia, mutta tasavauhtista kunnon kohotusta :) Kävin kattomasa olisko sisko kotosalla. Oottelin pihalla jonkin aikaa ku Johanna laitto ponit sisälle ja lähti Janin kans pyörillä saatteleen meitä tallia kohti. Taru ei välittäny pyöristäkään mitään. Otin molemmat laukat myös kotimatkalla. Tamma hikos ihan erilailla tuon apuohjan kans, vaikkei se ollutkaan kovin tiukalla. Loppukäynti käveltiin ilman apuohjia ja mahavyö löysemmällä jalustimet kaulalla :)

Tallilla otin varusteet pois, laitoin satulan kuivaamaan ja otin huovan ja pehmusteen pois. Yritin pestä tammaa mutta tuli vain kylmää vettä, joten kylmäsin sillä vain jalat ja hain pihasaaveista lämmennyttä vettä, jolla pesin tamman. Vähän ku se nautti :)

Tammuska pääsi vielä takas tarhaileen ja Sari otti sen sitte illemmalla sisälle poikien kans yhtäaikaa..Huomena Tarulla on vapis ku oon iltavuorosa, mut sitte tiistaina ja keskiviikkona olis tiejosa taas maastoilua. Vähän tekis mieli kyllä hyppyyttääkki tammaa, tai ainaki puomeja mennä, mutta ku ei oo tarpeeks tasasta ja varmaa alustaa millä mennä. Pitää tieten ootella rehun teon jälkeen....

3 kommenttia:

  1. Mitä apuohjaa oot käyttäny?
    Rapsutukset Tarulle ja lisää kuvia!!! :)

    VastaaPoista
  2. oon käyttäny joustosampparia ja sit sivuohjia. En tiä onko se niitten oikee nimitys, mut menee molemmin puolin kuolaimesta mahavyöhön satulan sivulle. Aluks oli ihan löysällä ja vaikutti silti, kotimatkalla sit tiukensin.

    TÄä on sellanen pööpöilijä, ja kuuntelee enemmän..

    VastaaPoista
  3. pitää ottaa uusia kuvia ku vain tajuis että on puhelimessakin kamera :=)

    VastaaPoista